Radio Zëri i Kosovës-Live 95,5 MHZ-Iphone-Ipad

Category Archives: Dosje

Foto e rrallë: Shqiptarët e Shkupit të lidhur me zinxhir nga turqit (Foto)

Shqiptarë të kapur robër nga turqit dhe në pranga dërgohen në burg nëpër rrugët e Shkupit në vitin 1912.

Shpërndaje në:

Kryengritja e shqiptarëve (arnautëve) kundër sundimit osman. Në foto shihen shqiptarët të lidhur me zingjirë. Këto arrestime pasuan mbas Kryengritjës së Shqiptarve për shkak të paknaqësive të krijuar nga sundimi Osman.

Read more ...

Hitleri dhe Volkswageni

Shpërndaje në:

Ja një seri deklaratash rreth përhapjes së “makinës së popullit”, të bëra nga një figurë e famshme historike që ka ndikuar në fatin e miliona njerëzve. “Për sa kohë që makina do të mbetet privilegj

Read more ...

Ayhan Demir-Mizoritë Greke dhe Genocidi Çam

Shpërndaje në:

Tërheqja e ushtrive të shtetit osman nga Gadishulli Ballkanik, u bë zanafilla e viteve plot dhimbje të shpërnguljeve, dëbimeve, përdhunimeve, masakrave, mizorive dhe genocideve për popujt muslimanë ballkanas boshnjakë dhe shqiptarë.

Read more ...

Letër nga Cerciz Topulli drejtuar shqiptarëve

Shpërndaje në:

Një letër-thirrje, e cila është nënshkruar prej Çerçiz Topullit, drejtuar gjithë patriotëve shqiptarë dhe jo vetëm, të cilët duan (brenda kontekstit të kohës) çlirimin e Shqipërisë nga Turqia dhe përparimin e saj.

Read more ...