Radio Zëri i Kosovës-Live 95,5 MHZ-Iphone-Ipad

Category Archives: Aforizma

Fjalët e shkrimtarëve të mëdhenj pak para vdekjes

Shpërndaje në:

Shkrimtarë të njohur të botës së letrave para vdekjes së tyre kanë thënë fjalët e fundit: prekëse, mesazhe, himne, fatkeqësi, zhgënjim… ajo çfarë jeta dhe bota e tyre e brendshme shpirtërore ka grumbulluar për t’u shprehur në frymën e fundit
Shkrimtarë të njohur të botës së letrave para vdekjes së tyre kanë thënë fjalët e fundit: prekëse, mesazhe, himne, fatkeqësi, zhgënjim… ajo çfarë jeta dhe bota e tyre e brendshme shpirtërore ka grumbulluar për t’u shprehur në frymën e fundit. Ja disa prej tyre:

Read more ...

Ai që pëlqen veten e tij, nuk pëlqehet nga askush.

Shpërndaje në:

Afati në verë floririn (lekët) asnjëherë…

Ai ha kumbulla, botës i mpihen dhëmbët.

Ai lidh macën për këmbë të magjes.

Ai që di më së shumti flet më së paku. ( populli)

Ai që do të lozë dhëmbët, duhet të lozë dhe këmbët.

Read more ...

Me mire nje dite ne liri, se njeqind vjet ne roberi.

Shpërndaje në:

Mali me mal nuk piqet, njeriu me njerine piqet.

Më i poshtri njeri është ai i cili kërkon mirësi nga një i poshtër.

Me mikun ha e pi e pazar mos bë.

Me mire vdekur e me nder, se sa gjalle e i turperuar.

Read more ...

Drejtimi eres mund te matet edhe me hunde.

Shpërndaje në:

Duke ndryshuar shpesh pikpajet, mund te trasformohemi ne pikpyetje…

Drejtimi eres mund te matet edhe me hunde.

Duartrokitjet nuk jane gjithmone duar qe pershendesin…

Disa libra nuk i djeg zjarri ndonjehere, sepse kane shume uje..

Read more ...